4.19.2008

Ooh la

Usínám, sem příšerně unavená, páč sem včera vstávala v pět a od tý doby sem spala asi tak 4 hodiny, ale ani to mi nebrání v tom vám napsat, jaký to bylo v UK úúžasný. Jediný, co mi kazí náladu, je, že sem opět dostala 3 z chemie (vysvětlí mi někdo rovnice??) a že na úterý mam asi milion tisíc padesát úkolů, ale tak což... to se bude řešit, až nebudu usínat.
Tákže, zkrátim to, stejnak se to nebude nikomu chtít číst:
1. den: odjíždělo se v sedm od školy, byla sem nucena vstávat v půl šestý a pak sedět celej den na zadku v buse. V půl devátý večer jsme dojeli do Francie, ubytovali se v hotelu Premiere Class a nakoupili si snídani na další den v Kerfůru.
2. den: Budíček v 4:45 (Taky rádi vstáváte brzo?). Odjezd z hotelu v 5:30. Nalodění se v Calais na trajekt, přeplutí do Doveru. Prohlídka Silbury Hill, West Kennet Long Barrow (obojí nej-něco hroby) a Avebury - největší známý kamenný kruh ve VB. Horší bylo, že kolem těch kamenů v Avebury pobíhali ovce, takže se člověk víc než na kameny koukal, kam šlape a co se na něj řítí :D Večer nás odvezli do Bath a rozdělili do rodin. Mě a další tři holky dali k jakési Sheeně, která nás nastěhovala do pokoje té nejnevhodnější velikosti pro 4 lidi, obestavěného vším možným nábytkem atd. atd. prostě sme se tam všechny i s báglama vešly, pouze když aspoň dvě ležely na posteli. K večeři jsme dostaly pizzu a hranolky.
Calais
-> Calais
Avebury
-> Avebury
3. den: Návštěva Glastonbury (hrob krále Artuše atd.), městečka Wells (krásná katedrála s nůžkovou klenbou) a prohlídka římských lázní v Bath. Noc sme trávili opět u rodin. My dostaly večeři v krásných půl devátý - hranolky s fazolema.
Wells
-> v městečku Wells
4. den:Hrad Chepstow, Tintern Abbey, hrad Cearphilly. Díky bohu, že sme si v Caerphilly koupily s Verčou jídlo, večeři nám Sheena uvařila až v půl desátý :// Já myslela, že padnu hlady. Jen tak pro představu byly hranolky, kousínek pizzy, kousínek volskýho oka, nějaká zeleninka, jeden rybí prst, naprosto hnusna červená omáčka s těstovinama a možná ještě něco, čeho sem si už nevšimla.
Cearphilly
-> Chepstow
5. den: Budíček v 5. Sbalení věcí (doteď nechápu, jak se nám to mohlo povíst na tak malým prostoru :D), snídaně a odjezd do Londýna, kde sem celý den pobývali.
London Eye
-> Pohled z London Eye
Z Londýna se večer jelo do Doveru, odtud nám v půl dvanáctý odjížděl trajekt (bylo rozbouřené moře, miluju vlny :/), ve Francii jsme byli v jednu britského času - ve dvě "našeho" času. Pak už se jenom jelo, jelo a jelo a v půl třetí dne šestého sme byli v Plzni.

Začínam být anglofil, ačkoliv V Británii nikomu nerozumim a oni nerozumí mně, strašně se mi tam líbí :D Snad jenom díky tomuto zájezdu nechci víc jak dva týdny vidět hranolky a toasty (byly k snídani i svačině denně, sou dobrý, ale čeho je moc...). Taky sem rozhodnutá, že manželskou postel v žádném případě, leda že bych na ní měla spát sama nebo musí bejt mega široká. Jo a jednu deku už vůbec - neexistuje (to neni nic proti tobě Verčo, ale mít postel a deku pro sebe je mít postel a deku pro sebe).
Celkově to bylo skvělý (nepsala sem to už? :D), průvodce Ríša byl opět vtipnej, rodina opět divná, kéž bych mohla příště zase jet....

4 komentáře:

moncika řekl(a)...

pěkně jsi chytla ubytování u rodiny :D už se těším až budou fotky...no a závidím :D

Anonymní řekl(a)...

já to shrnu asi takto - chcu prachy :D

Amna řekl(a)...

Bath, to je překrásné město. och, dej bože, ať se tam ještě někdy podívám.
a čéče, hranolky s fazolema nám jednou taky naservírovali k večeři :D

Bára řekl(a)...

rick(x): Jo, tak to je ještě lepší, ty bych taky ráda :D
amna: krásný město, ale mě se blbě vyslovuje, až po mě někdo bude chtít vědět, kde sem bydlela, tak ho pravděpodobně poprskam :D :D A Fazole s hranolkama je tam nějak oblíbený jídlo, zatim sem ho měla vždycky :/ Ale ono je to dobrý :D